onsdag 7 september 2011

Tack för det fina täcket!

Idag kom Galsis fleecetäcke med hals som vi vann i en bloggtävling på Cias blogg
Se så fin han blev i det!
Tyvärr lite suddig för det hade börjat skymma ute
Tack för det fina täcket!

Igår upptäckte vi en älgko med kalvar intill ridstigen, det är inte första gången vi får dras med älgar på området & det är inte kul, det kan rent av bli farligt!


Så idag vågade jag inte rida ut eftersom jag dessutom var tvungen att rida på hacket, det fick bli ovalbanan i stället.
Började värma upp honom i skritt, gjorde skänkelvikningar, öppnor, slutor & ryggade i serpentiner. Övergick sen till att jobba lite tölt, gjorde skänkelvikningar & provade på några öppnor & slutor & det gick bra.
Red sen övergångar mellan galopp - trav & galopp - tölt, det gick jättebra! Super roligt pass på ovalen idag.

Jag har köpt ett Bombers Happy Tounge i storlek 10,0 & det verkar vara för litet, behöver nog ett 10,5 så om någon har ett 10,5 & vill byta, hör av er!


3 kommentarer:

Linn Erle sa...

Älgbekymmer har vi här nere med, men dom kommer av en lite annorlunda årsak.

Vår granne är en mycket "frälst djurvän" (han är också jägare och när han jagar på hösten kan han mycket väl skjuta rådjur på ridbanan även om en häst råkar befinna sig där samtidigt).

Hursomhelst: varje vinter lägger grannen ut ENORMA högar med morötter och dessa MÅSTE bara läggas ut precis vid vägen där vi rider.

Hans senaste "påhitt" är att lägga en jättestor hög just vid inkörslen till sin gård och då ligger morötterna bara 20 meter från huvudvägen. När vi skall ut och rida kan det mycket väl stå 4-5 ettårs älgar och ha kalas på moröthögen. Dom är så "odrägligt" tama att dom inte ids flytta på sig även om det kommer hästar.

Ofta vågar vi inte rida förbi för det kunde vara att älgarna vaktar sin mat och är otrevliga.

Matte är måttligt road för hon frågar snällt varje höst om det var möjligt att lägga ut morötterna någon annanstans - men det går alltså inte för sig.

Det roliga är att grannen har köpt nästan alla egendommar runtomkring, han har en enorm yta att boltra sig på - men morötterna MÅSTE alltså ligga just där som vi skall passera och där det är enda väg för oss att komma ut i skogen.

Matte sa att hon verkligen önskade grannens svärdotter skulle få sig en ny häst som var vansinnigt rädd för älgar för då skulle allt fixa sig på studs. För det är också så att förr i tiden, innan svärdotterns två hästar flyttade in på gården brukade grannen skjuta nyttårsraketer i jättestora mängder. Att mattes hästar "klättrade på väggarna" var inte något att bry sig om. Men - sedan svärdotterns hästar flyttade in på gården har det inte blivit skjutet upp en enda nyttårsraket - och nu kvittar det för både Lukka och jag bryr oss inte det dugg .

Nickis sa...

Vissa människor är inte kloka, vet inte varför de bestämt ska djävlas med hästtjejer. Läste om en kommun där man skulle rensa upp bland ridförbudsskyltar som privatpersoner satt upp...

cia sa...

va fin han blev :D