lördag 8 oktober 2011

Har du sett älgarna idag?

Det är nästan det förta man frågar de andra på stallområdet då man möts.
Det började för något år sedan då det kom en älg lunkade in på området, vi alla var väl så chockade att man inte riktigt fattade att man kanske skulle jaga bort den. Detta var i februari 2009. Här kommer den så lugnt promenerande in på området...


Den blev kvar & ställde till en massa oreda. Hoppade in & ut ur hagar, skrämde både hästar & människor efter ridstigen. Det var även en massa skriverier om den i tidningen för den hade anfallit hundar & folk...
Den var dessutom inte rädd alls för människor.
Här står Linda & tittar på när den mumsar från hennes höboll i hagen.


Jag vet inte om det är samma älg som dykt upp i år igen. en ko med två kalvar. Och vad tror ni kom sen? Jo en friare, så nu är de fyra!
Det är riktigt obehagligt att rida, men visslar, hostar & är man flera så blir det att prata högt när man rider i förhoppning om att det ska skrämma bort dem.
En tjej ringde Länsstyrelsen & talade om vilket problem vi hade.
-Måste ni vara ute nu med hästarna då? var svaret hon fick.
Ööööhhhh, de borde ha ringt till en annan enhet inom Länsstyrelsen & fått reda på att alla lagen kräver att alla hästar ska ha utevistelse...

NSD gjorde ett reportage om detta i veckan, att läsa de kommentarer som folk skriver till nyheterna gör en uppgiven... (klicka på bilden för att se den större)


Nåväl vi får hoppas att älgarna flyttar till ett bättre ställe & att det inte händer någon olycka innan dess.
Jag tycker det är så konstigt att folk har så svårt att ha förståelse för varandra.
Om man till och med går till tidningarna för att påtala ett problem & tidningarna skriver om detta så måste det väl ändock vara ett problem.
Men en massa "viktig Pettrar" måste bara kommentera, men skulle älgarna komma in i deras bakgård, inte skulle de bara stå & titta på & mata de söta små (??) älgarna...

Nej, jag är djurvän & vilda djur skall inte finnas inne i tätorten, de hör hemma i skogen, långt bort från oss människor!

1 kommentar:

Fia sa...

Haha förlåt men jag skrattar när jag ser kommentarerna till artikeln! Det är för f*n inte naturligt om älgarna kommer så nära bebyggelse??? Sen att man träffar på dom i skogen, det är inte så kul när man rider men där har de ju hur som helst större rätt än oss att vara...Hoppas ni får rätsida på problemet!