onsdag 2 november 2011

Galsi flyttar frammåt

I måndags fick Galsi sitt årliga vaccin, både Botulism & A2. Våran ordinarie veterinär är på semester så det var en vikarie som kom & stack, men det gick bra som vanligt.
Det blev vila på måndagen & igår skulle vi ta en liten promenad, men först skulle vi fixa hagen.
Galsi har ju haft sin fina skogshage bakom de andra hästarna, lite bökigt att ta sig dit på en smal remsa mellan två hagar & på ojämn mark, så nu har Galsi fått en egen grind & en avdelning i grushagen.

Galsis skogshage
Jag, Jenny, Tuula & Bosse jobbade som små galärslavar igår kväll & det tog sin tid vill jag lova.
Jag hoppade i bilen för hemfärd från stallet strax före 23.00, någon promenad blev det inte tal om :o)
Galsi har dock promenerat. Han var mycket intresserad av vad vi pysslade med, helst då vad Bosse gjorde & skulle stå så nära honom som möjligt för att se vad han gjorde.
När han tittat klar där gick han vidare för att se vad vi andra pysslade med.
Vi har Polarband i hagen & det ska sys ihop när man skarvar eller avslutar, så det var rena sy juntan ute i hagen igår. Tur vi har bra belysning i hagen & bra pannlampor annars tror jag det hade varit många omplåstrade fingrar idag.

Åkte förbi stallet på morgonen & kollade läget & Galsi verkar trivas bra med sin nya del.
Han har ännu en massa skog kvar att gå in i & Trulsa & Moije ska få sin del öppnad till helgen.


Det är en helt ny front som byggts till hagen i järn, med snygga grindar. Vi kämpade med att få bort den gamla fronten i helgen & det var inte det lättaste. Vi grävde, slet & svor innan vi fick upp alla järnrör som satt i backen som det gamla staketet stod i. Nåväl vi kunde i alla fall konstatera att det var ordentligt gjort!
Det är ännu lite små fix kvar att göra så det blir snyggt.


Galsi i sin nya hage. Det är svårt att bedöma avstånd på bild, men den är ganska lång :o) Han kan ta en galopprepa om han så önskar.
Undrar om han kommer att vara något i skogen så länge de andra inte kommer sig dit bak?

Idag hoppas jag på att kunna ta en skritt tur i alla fall, jag har ett nytt bett som ska testas :o)
Solen skiner & det är nästan 6 grader varmt & inte ett snökorn så långt ögat kan se. Mycket konstigt väder för oss här uppe, vi brukar ha massor av snö i början på november. 



Inga kommentarer: