fredag 18 november 2011

Pisksnärt & snöfall

Strax innan 18.00 började det singla ner lite snöflingor från himlen & det var nästan som om det var guld som singlade ner :o)

Galsi fick fina vita flingor i manen & vi jublade i stallet.


Så här ser det ut nu utanför mitt jobb, det är inte mycket, men man får vara glad för det lilla :o)
Det skulle ju komma snö på söndag, men nu visar de bara 0,6 mm på söndag, men däremot 1,9 mm nästa fredag & 6 mm nästa söndag *SUCK*


Jenny lyckades klämma dit Galsis lösa skor lite så det blev lektion igår i alla fall.
Väntade på att höra av Lasse & jag skickade sms men inget svar. Konstigt tyckte jag.
När jag kom hem ringde Jessi på hemtelefonen & sa att det inte gick att ringa till min mobil, man kom bara till mobilsvaret direkt. Vi tänkte att det kanske var överbelastning av nätet på grund av Bingolottos jubileum :o)
Idag var det samma sak så jag ringde (f)Telia & de hade problem med nätet som de hoppades ha avhjälpt till kl 13.00 idag. Det konstiga är att av mina vänner som jag hittills pratat med så verkar det bara vara jag som är drabbad???
Jag kan ringa från min mobil, skicka sms, gå upp på nätet & spela Wordfeud, men inte ta emot sms eller samtal, mysko...

Nåväl på gårdagens lektion så jobbade vi vidare på serpentinerna & volterna.
Jag sa till Carola att jag skulle ta det lite lugnt eftersom jag hade så ont igår.
Jag hann inte ens ligga på värmedynan innan stallet, men jag har köpt en Back On Track nackskydd med polokrage som jag använder i stallet.


Dessa ska vara bra för de som har whiplashskada eftersom den går ner på baksidan så den täcker kappmuskeln (Trapezius).



Jag har ju ingen "dokumenterad" skada eftersom jag var mammaledig när jag krockade bilen & problemen kom inte för än jag började jobba igen. Då (1994) så pratade man inte så mycket om whiplash så jag visste nog inte ens själv vad det var som gjorde ont.
Däremot har jag träffat en kille som var nackspecialist som bedömt min skada för några år sedan till en whiplash nivå 2. Det finns inga papper på det & jag har inte orkat tjorva med det, tragiskt när man har sådana smärtor emellan åt, men man lär sig leva med det till slut.

Men i alla fall så fick jag mycket beröm för min sits igår, konstigt att jag red bättre nu när jag hade så ont & var så slut i kroppen efter att ha gått med smärta i över 24 timmar. Ibland blir jag helt slut efter ett "anfall" & skulle kunna sova i dygn känns det som.
Tack & lov så har jag inte så långa "anfall" ofta nu för tiden.
Jag har ett jobb jag kan anpassa efter dagsformen (jag har en lönebidragstjänst & väldigt förstående chefer)
Jag går dessutom till sjukgymnast & får behandling & massage 1 gång i veckan & det tillsammans med stallet & ridningen håller min kropp i fungerande form.
Igår tvivlade jag starkt på att jag skulle orka rida, men tänkte att ska jag nu ändå ha ont så jag jag väl lika gärna ha roligt under tiden :o)

Idag mår jag bra igen & hoppas på en rolig lektion för Lasse i kväll. Hoppas nu att det tar ett bra tag innan jag blir så här dålig igen...


Inga kommentarer: