söndag 8 januari 2012

Galsi är en cool kille

Vad vi än provat på Galsi så har han accepterat, klippning, dammsugare & hårtork :o)
Han har en otroligt stor & fluffig man som har en förmåga att bli blöt & tillslut lukta illa om man inte torkar den emellan åt.


Jag fick en hårtork av mamma som vi haft nere på firman, Häst & Hund, det är nog en hundfön egentligen, man kan välja vilken värme & vilken styrka den ska blåsa på & det är toppen när man ska blåsa en häst torr.

Så här ser man ut när man luktar på en blåsande hårtork

Fönar luggen
g
Fönar frambenen

Han var lite väl övertaggad på dagens ridtur & blev svettig så det var perfekt att ta fram hårorken & blåsa torrt det sista innan han fick gå ut i hagen igen.
I förra stallet fans en "hästdammsugare" & Jessi testade den på Galsi & han bara tittade på den & verkade säga; -"Jaha, tycker mina Mattar att man ska dammsugas så ska man säkert det"
Så stod han helt still & blev dammsugen :o)

Klippmaskin hade han aldrig heller sett tidigare & när björnpälsen började komma första vintern så åkte klippmaskinen fram & Galsi bara stod där & verkade tycka det var helt okej att pälsen rasade av i stora drivor :o)

Jag åkte ju ner till stallet till 12-slaget på nyår & det var samma där, han bryr sig inte alls. Jag öppnade ytterdörren just när en raket brände av rakt framför stallet & hans box är rakt in från dörren, då lyfte han huvudet & tittade lite :o)

Traktorer tror han är matleverantörer eftersom de körde in slaget gräs med traktor förra året han var på sommarbete. Jessicas pappa kom med en STOR traktor med plog till stallet igår & passade på att ploga upp gången till hagen, Galsi stod & käkade hö i hagen & lyfte inte ens på huvudet.

Men....
Gråa stenar kan vara förstenade troll, likaså snödrivor, man vet aldrig vad som gömmer sig där i & då är dte bäst att hoppa & studsa lite för säkerhets skull...





Inga kommentarer: