torsdag 8 december 2011

Full fart & raka rör

Det har verkligen varit full rulle senaste tiden, har inte hunnit blogga något alls.
I måndags åkte jag & Jenny till Luleå. Det var inte så roligt väglag så det blev att köra sakta (för sakta enligt Jenny :o) Jag har blivit åkrädd när dte är dåligt underlag på vägen.

Första anhalt var ju så klart Hööks som öppnat i slutet på november i Luleå.

Köpte herrstigbyglar så vi ska kunna rida med våra underbart varma skoterskor i vinter (det kommer ett inlägg om dessa, varmare skor har jag aldig haft på fötterna!), sen blev det en ny rosa borste, rosa reflexer. Det var så tokigt att de bara har ponny & full stora, Galsi kan ha ponny fram, men de blir för små bak & full är för stora bak....

Hittade även en fleecejacka till mig som var på rea för 99:-, vi fick åka tillbaka till Hööks en gång till för Jessi ville ha en likadan :o)



Vi gick över på Stadium outlet & där hittade jag en till fleecejacka i knallrosa för 90:-, var på väg ut när jag upptäckte fusk-dunjackor för 290:-, så det fick bli en till julklapp till mig i form av en ny röd vinterjacka.

Granngården fyndade jag oxå på, lakritsgodis till Galsi & en rosa hovkrats :o)
Sen var det Rusta, ÖB, HM, Jula, Biltema & Coop det gick 7 timmar för oss ute på Storheden, så det blev inget besök inne i stan. Jag hade behövt på Skokanonen & hitta nya vinterskor kom jag på när vi väl var hemma igen...



Biltema har hylsor till spärrskaft som passar broddar, jag har redan en men jag köpte två till eftersom de bara kostar 19,90, helt suveränt när man ska skruva i eller ta bort brodd.


På Jula köpte jag en rattmuff till bilen, jag tycker inte om att köra med vantar & ratten är så kall annars.

Man kan ju tro att jag fått pippi på rosa & nu blir det att leva på bröd & vatten tills nästa lön....

Vi fick köra ännu saktare hem & Jenny skulle egentligen åka med en jobbarkompis till Kiruna för jobb resten av veckan, men som tur var så löste det sig så hon kunde ta en annan bil & vi behövde inte stressa hem.
Vi var trötta & fnissiga i bilen & det var tur att vi kunde ta många pauser & hämta friskluft så vi kunde köra hem...


På tisdagen hade vi medlemsmöte med Bifrost, jag hade lovat Jenny att ta en promenad med Trulsa eftersom hon fick vila på måndagen & Jenny skulle inte vara hemma från Kiruna för än onsdag.
Jessi tyckte jag skulle rida med henne & Galsi på en barbacka tur & så fick det bli. Lite nervöst att sitta så högt uppe. Jessi skrattade för mina ben nådde inte ens ner till magen på henne :o)

Igår blev det en härlig ridtur med Jenny & Trulsa efter ridstigen i mjuk pudersnö, underbart!
Två pigga & busiga hästar som frustar på så rimfrosten sprider sig över dem.
Eftersom det var lite snö i luften så fungerade det bra att rida med pannlamporna.

I kväll är det dressyrlektion, lördag genrep inför Luciashowen & på söndag är showen.
Det ska bli sköt om saker & ting kan lugna ner sig efter det, jag är klar med nästan alla julklapps inköp, men jag har inte hunnit slå in en enda klapp ännu!
Jessi & Jeppe är i Luleå med sin pappa & handlar julklappar idag så jag har beställt en vit julgran från Claes Ohlsson som jag just fick besked om att Jessi köpt till mig. Hoppas hon får tag på den blåa ledbelysningen till granen oxå.


Hoppas katterna låter bli att riva ner den... Får fästa den i elementrören så den inte tippar.

So long för så länge :o)


Inga kommentarer: