lördag 17 december 2011

En snabb vecka

Jisses så fort den här veckan har gått!
Jag hade en "att göra lista" på jobbet & han klart med den redan på torsdag så nu har mitt "jullov" börjat, jag kommer inte vara helt ledig, men jobba hemifrån med det som behöver göras.

Måndagen kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde :o)
Tisdag så hade jag i alla fall en härlig dag i stallet. Först ville inte Galsi ens komma in, han ställde sig & strejkade i dörröppningen :o)


När jag väl fått honom att gå med på att komma in & vi borstat & myst en stund som vi brukar så tog vi en härlig ridtur i nysnön!
Först red jag upp till krematoriet & smög genom parkeringen för att komma till stigen som går ner till ridstigen. Det var som att rida i en trollskog. Snön hängde tung på träden & Galsi frustade & pustade på i den djupa snön. Väl ute på ridstigen var det perfekt plumsa underlag så vi gasade på i alla gångarter.


onsdagen kom Pernilla upp till oss & bad mig komma ner & titta på Oddi som hade fått en smäll på ett bakben & såg ut som han haltade. Jag & Jenny gick ner & bland allt hår så hittade vi en broddpark just under vänster bakknä. Det var bara att ringa ut veterinären & som tur var så hade våran underbara Peter jouren. Det blev penicillin, smärtstillade & boxvila. Nu tyckte inte Oddi att boxvila var något skoj om man inte vandrade runt, runt i boxen så det fick bli en liten sjukhage ute där han nu är mycket nöjdare. Det ser bra ut & han är piggare & verkar inte så påverkad, man vet ju inte om det är på grund av Finadynet, men jag hoppas att det är för att sparken missat viktiga delar.
Det är sådana här gånger man verkligen önskar att det fanns en röntgen på plats, vi har ju 23 mil enkel väg till närmsta klinik som är i Boden. Nåväl, vi kämpar på i Hästprojektet för att kunna bygga upp ett Hästcenter i Gällivare med veterinärklinik som han utföra bland annat röntgen.

torsdagen var det dags för dressyrlektion på ridklubben igen. Som vanligt var det en rolig lektion & nästa gång ska vi nog byta hästar med varandra & det ska bli riktigt skoj!
Vi fick börja med att höja upp stiglädren rejält & sen skulle vi växelvis rida lätt & växelvis stå i fältsits, jisses så tungt det var & jag fick kramp i höger vad...
Sen var det trav över bommar & jag måste säga att min skräck för detta verkligen har trappats ner under den här terminen!

Fredag var jag ledig & givetvis så ringde telefonen redan 9.15 så jag vaknade, orkade inte svara utan somnade om, 9.30 ringde det på dörren & brevbäraren levererade tidningen Islandshästen samt mina rosa boots jag köpt av en tjej via Facebook för länge sedan, men aldrig fått. Det visade sig att hon gjort så mot flera köpare & nu hotades hon av polisanmälan. Hennes försvar till varför sakerna inte kommit fram var att "hon glömt skriva avsändare på paketen..." Dålig ursäkt!
Hoppade tillbaka i sängen & tänkte ligga & dra mig en stund tills det var dags att ta i tu med städning av lägenheten. Då ringde Anki & jag gav upp mina planer på att vila. Kokade the & fixade en macka medan jag pratade med henne, sen ringde Tuula från stallet & sa att Galsi lämnat en massa hö & såg ut som han bara stod & hängde i hagen. Kastade mackan i soporna, ringde Jessi samtidigt som jag slet av mig pyjamasen & hoppade i stallkläderna. Panik ner till stallet & svor för att jag senast i går sagt att Galsi aldrig haft kolik (sa peppar, peppar & tog i trä).
När vi kom ner så var det bara en mindre tuss hö han lämnat & han såg så glad & pigg ut. Magen lät & han ville gärna ha torrhö av Jessi. Tog en promenad för säkerhets skull med en pigg& glad kille som krafsade efter gräs under snön...





Hem & kunde äntligen börja med städningen. Sen kom Jeppe hem & vi slängde upp julgranen. Det blev så fint så med blåa ljus,


Ner till stallet igen & red kurs för Lasse. Som vanligt en rolig lektion med olika "stations" övningar.
Volter runt koner, trav över bommar, rygga, sidepass, rygga, upp i tölt halva ridhuset & sen upp i galopp & in på volt i vänster varv. Jag hatar att rida på volt i vänster galopp, helst o lilla ridhuset, det är så litet....
Det känns som om vi ska tippa inåt eller rida rakt in i en vägg eller något annat hemskt. Jag försöker slappna av men det är jättesvårt. Jag fick ett halvt varv på volten som var perfekt. Jag var i balans & Galsi sökte sig neråt & jag kände hur han tog i med bakbenen i galoppen. Men sen så kraschade det för jag spänne mig när  vi kom mot läktaren *SUCK* Testade även i höger varv & han snubblade till & jag lät minst som en brandsiren & jag tror hjärtat  åkte ut ur munnen innan det åkte ner i fötterna för att sen hamna på sin rätta plats med en puls som inte är normal...
Nå väl, vi fick snygga, raka ryggningar & sidepassen klarade vi galant.
Nu är det uppehåll till den 13/1 innan vi börjar rida för Lasse igen.

Efter kursen så tycker jag det är så skönt att bara "pulimasa" på i stallet innan man åker hem.
När hästarna fått sin mat & Odin lite kvälls mys så var det dags att åka hem & fixa kulorna till granen.
Jag har gjort "Islandshäst kulor" med dekaler från Djurdesign, de blev så fina!




Jag tror att katterna lyckats välta granen redan en gång för den såg lite tufsig ut & det låg några kulor på bordet :o) Jeppe hade kommit ihåg att stänga in granen & ut katterna från vardagsrummet & så får det bli när vi inte är hemma & när vi sover. Vet inte hur många nätter man vaknat av att katterna slängt ner kulorna på golvet för att sedan jaga efter dem i rasande fart...

Nu ska jag hoppa i låddan, bläddra igenom bästa tidningen av alla, Islandshästen & lägga några ord i Wordfeu innan jag somnar.
I morgon ska Galsi få avnjuta sin julklapp i form av massage av Nina Ringvall.


Inga kommentarer: