tisdag 23 oktober 2012

Haft en underbar helg!

Helgen som varit har jag tillbringat hos min syster i Kalix.
I fredags så packade jag in mamma & pappa i pappas bil & så åkte vi i väg. Vi hade ett stopp i Överkalix på ridklubben där jag träffade Anna-Maria som äger stället. Det är ganska lustigt att hon & hennes storasyster Malin haft Titan på sommarbete för många herrans år sedan & så korsas våra vägar i dag i och med projektet HästSam :o) De har hittat ett bra koncept i Överkalix där kommunen slutit ett  års kontrakt med ägarna & föreningen bara driver själva ridskolan, det skulle nog vara ett bra koncept för fler mindre ridskolor.

Vi har blivit bortskämda med god mat & dryck, bastu & bubbelbad i helgen.
Min systers hem är så varmt & ombonat att man genast känner sig hemma hos henne. Inte för att mitt hem ens är i närheten att jämföras med hennes :o)


På lördagen packade vi alla in oss i bilen & åkte till Haparanda för lite shopping.
Jag skulle givetvis på Hööks & sa att jag kunde gå dit från IKEA så kunde de andra komma efter senare.
Jag kände mig som om jag var med i något galen reklamfilm där jag stretade över diken för att ställda mig intill stora vägen & rusa över det ena körfältet när det blev tomt, över till nästa & vänta där till det var fritt & så hoppa över ännu ett dike. Givetvis började jag fnissa för mig själv där jag målmedvetet styrde stegen, närmsta vägen mot Hööks!

Jag stannade inte så länge med tanke på de övriga "icke hästfolket" som jag hade med mig (fast i sommras så  packade vi ut mamma & rullstol & så tvingade jag med henne & syrran in i paradiset :o)
Syrran kom in & var chockad över att jag redan stod i kassan (efter endast 30 minuters shoppping)
Hon blängde på grimman som låg på disken & frågade strängt: - Är det där ett träns?Jag svarade oskyldigt att det minsann var en grimma & då var det okej att handla... Undrar var min syster lärt sig ordet Träns & att jag inte behöver något mera??? :o) Hon hade ju nästan rätt dessutom, det finns hopp för henne också.

På kvällen blev det en underbar efterlängtad bastu, jag ville nästan inte gå ut, men tanken på att missa middagen fick mig till slut ut från bastun.

På söndagen var det dags för en ny träff på Ponderosa 4H gård.
Här var det en ganska ny styrelse som tagit över driften, i början på året var de endast 14 medlemmar & nu var de över 50 st! Det var ett mycket givande & inspirerade möte. Många idéer, tankar & funderingar väcktes. Jag var kvar där i drygt 2½ timme! Sista tiden stod vi ute & pratade efter en rundvandring på gården. Även här har Titan varit, jag hade lämnat ut honom till fodervärdar som tyvärr inte skötte om honom som de skulle & tillslut blev jag kontaktad av ledningen där som förklarade läget för mig & jag kund epå stört hämta hem en trasig ponny :o(
Jag var mycket frusen när kom tillbaka till syster, det behövde jag inte vara länge för än bubbelbadet var redo att värma min frusna kropp.

Observera ledlamporna i taket som lyster som en stjärnhimmel!

Så helgen har varit en bra blandning av bra jobbmöten & bra avslappning, gott sällskap & god mat.

Nu laddar jag om för möte i Kiruna i morgon kväll & på söndag blir det information hos Galgbackens Islandshästar. Nu börjar det äntligen röra på sig!
Man får lite abstinens att vara utan hästar en hel helg, jag fick i alla fall peta på en pålle i Kalix, men det är liksom inte samma sak.
Det är stenhårt i backen & vi väntar på snö. Jag har i alla fall hunnit ut på två mysiga ridturer med bästa killen.

Lurvig kille väntar på vintern

En annan rolig sak som hänt är att min guld-vän mest troligt hittat sin nya fyrfota drömprins! Vi håller tummar, tassar & hovar att allt går bra & att han snart blir norrlänning! Bättre ägare än Anki kan han då inte få!


Inga kommentarer: